Specialista lepení a metalista v jedné osobě - náš šikovný kolega Tom Konečný

V tomto článku bych vám ráda představila jednoho velmi zajímavého člověka, našeho kolegu, Toma Konečného z Konstrukce. A co mě k tomu vede? Především Tomům úspěch, jehož v IFE dosáhl. Jak se to ale stalo?

Do IFE nastoupil v únoru 2011 jako vedoucí konstrukce, přišel sem ze společnosti Tyco Electronics. Vybudovat vlastní tým a jedinečná firemní kultura v IFE byly nabídkou, kterou neuměl odmítnout. :) Tou dobou taky v IFE začaly narůstat požadavky na zajištění procesů lepení , pro jejichž zvládnutí bylo třeba patřičně vzdělaných odborníků. Ti se tu však nevyskytovali a bylo třeba, aby to byl člověk interní. Tom se rozhodl chopit se této role.

Školením pro stupeň certifikace EAE prošel v letech 2012 a 2013. Prestiž tohoto školení dokládá fakt, že předpokladem jeho absolvování byl vysokoškolský diplom a znalost cizího jazyka – nedělalo se v češtině. Dnes už se v češtině vyučuje, i tak má tento certifikát jen cca 20 lidí v celém Česku.

Záležitostí k řešení v oblasti lepení v IFE Tomovi přibývalo, proto konstrukci předal svému nástupci, Martinu Zborayovi. Ke konci loňského roku potom z Mnichova odešel tamější lepicí specialista. A protože o kvalitě Tomovy práce věděli moc dobře i v Mnichově, přešel od ledna tohoto roku na jeho pozici KB Rail Group Bonding Coordinator – Koordinátorem lepení pro vlakovou divizi KB celé Knorr-Bremse.

Co že taková pozice obnáší? Koordinace všech lokací, kde se lepí a jejich technická podpora, auditování procesů a základních požadavků na lepení, podpora sdílení znalostí a poznatků mezi lokacemi, pomoc při případné lepicí certifikaci. V neposlední řadě taky reprezentace KB vůči zákazníkům a auditorům, a centrální zastoupení KB ve věcech s lepením souvisejícími. K tomu se teď Tomovy přidala ještě koordinace speciálních procesů, aby byl přístup ke speciálním procesům u nás v IFE stejný.

Pozice KB koordinátora lepení obnáší samozřejmě hodně cestování. Je skvělé, že Tomovi při všem tom vytížení zbývá ještě čas na koníčky. Návratem ke kořenům je lepení modelů letadel – na VUT vystudoval obor Stavba letadel. Odreagování potom přináší metalová kapela, ve které Tom hraje – mnozí jsme ho na koncertě už zažili. Další šance bude 17. 6. na IFE-FESTu.

Tak hodně úspěchů (nejen) v IFE, Tome! :)

Klára Thielová, HR marketing

Zůstaň s námi v kontaktu

LinkedIn: Knorr-Bremse Group

Odběr novinek

Za poskytnutý e-mail Vás budeme informovat o všem, co by vás mohlo zajímat.