Vlak pro krále - i malá zrníčka písku umějí způsobit velké starosti!

Přesvědčili jsme se o tom při realizaci projektu Haramain Train – vysokorychlostního vlaku vyráběného pro úplně novou trať v Saudské Arábii.

Ta povede mezi svatými městy Mekkou a Medinou. Budou na ní umístěny 3 mezistanice. Trať a celá infrastruktura se staví úplně nové. Jednou ze stanic bude i mezinárodní letiště. Zajímavostí jistě je, že každá ze stanic bude mít vlastní přistávací plochu pro helikoptéry.

Vlaky po pouštní trati pojedou rychlostí až 320 km/h a vzdálenost 453 km mezi koncovými stanicemi urazí cca za 2,5 hodiny. Taky si tu rychlost marně pokoušíte představit v reáliích Česka...? :)

Trať bude elektrifikovaná a bude mít dvě koleje, po kterých bude jezdit 36 vlakových souprav, osazených IFE dveřmi a nástupními systémy. Jeden z těchto vlaků je i vlak královský, určený pro rodinu saudského krále, která čítá i s doprovodem 20 až 30 lidí.

Pro nás byla výzva vyrobit dveře tak, aby odolaly nejen vysokým rychlostem, ale i všudypřítomnému písku. Ten se jednak nesmí dostat dovnitř, jednak nesmí poškodit sklo a dveřní lak. Tím spíš, pokud vlak vjede v 250 km/h rychlosti do písečné bouře...

Jak se nám s touto výzvou podařilo vypořádat, se můžete přesvědčit sami. Plánované otevření trati má proběhnout v prosinci tohoto roku. Kdo nám pošle svoji fotku u tohoto vlaku, dostane od nás dárek.

IFE zdraví do Saudské Arábie. :)

Zůstaň s námi v kontaktu

LinkedIn: Knorr-Bremse Group

Odběr novinek

Za poskytnutý e-mail Vás budeme informovat o všem, co by vás mohlo zajímat.