Z montérek do vedení firmy

"Ahoj! Jmenuji se Petr a v IFE pracuji už téměř 11 let. Za tu dobu mi IFE přirostlo k srdci a opravdu hodně mi toho dalo. Začal jsem tady pracovat v roce 2006, jako kluk v montérkách na výrobní hale dveří, na pozici kvality auditora. Kontroloval jsem kvalitu výsledných produktů a dodržování pravidel při jejich výrobě. Vlastně jsem byl na dílně takovým „policajtem".

Dnes, po těch téměř jedenácti letech, tady působím jako Manažer kvality. IFE mi to umožnilo a měl jsem vždy skvělou podporu kolegů kolem sebe. Když něco nevíte, lidi vám tady ochotně poradí nebo pomohou. Nehrajem si tady každý na svém písečku.

Jsem hrdý na to, že jsem se v kariéře dokázal tak posunout, protože to nebylo vždycky jednoduché a byly i okamžiky, kdy jsem vážně přemýšlel o tom, že to vzdám, ale nevzdal jsem to.

Teď už klidně cestuju po celé Evropě a jednám s lidmi různých národností, naposledy třeba s Holanďanem, často taky s kolegy z Rakouska nebo Německa, někdy i z Číny. Jezdívám za nimi většinou do fabrik, kde se vlaky montují. To je další zajímavá součást mojí práce.

Byla a je to dlouhá a dobrodružná cesta a já doufám, že se ještě dlouho budu účastnit těch dobrodružství, která přináší výroba vstupů pro ty nejúžasnější vlaky světa. Ty vlaky, pro které dveře vyrábíme, jsou totiž vždycky v něčem nej – nejsou to žádné low-costy, které jezdí v zapadlých vesničkách. Naše vlaky jezdí třeba v Saudské Arábii, v Londýně, nebo v Japonsku.

Po práci se věnuju své rodině, vinohradu rád si zacvičím a podívám se na dobrý film, a když máme nějakou fajn firemní akci, tak se jí rád zúčastním. Zrovna příští týden máme firemní sportovní den spojený s grilovačkou a ochutnávkou domácích produktů našich kolegů. Alespoň se tam pochlubím Modrým Portugalem, který se mi fakt povedl. S klukama z práce si taky chodíme pravidelně zahrát fotbal, je to jeden z řady příjemných benefitů."

Zůstaň s námi v kontaktu

LinkedIn: Knorr-Bremse Group

Odběr novinek

Za poskytnutý e-mail Vás budeme informovat o všem, co by vás mohlo zajímat.