Představujeme profese v IFE - lepič

„Trpělivost, rychlost a pečlivost,“ vyjmenovává základní schopnosti dobrého lepiče Vladimír, jeden z našich zkušených lepičů, a pokračuje: „Je to podobné jako když píchnete kolo – povrch u defektu musíte pečlivě ošetřit, použít správné lepidlo a musíte počkat, aby vám to zaschlo. A když to odfláknete, tak zůstanete někde na mýtině v lese,“ přidává srovnání ze života. „Důležitá je i manuální zručnost, bez té to ve fabrice prostě nejde,“ přidává Pepa, další z našich lepičů. Na práci lepiče je zajímavá různorodost projektů dveří, které vám prochází pod rukama, protože každá železniční souprava vyžaduje specifické dveře. „Prostě vidíte výsledky své práce. Do klimatizovaného vestavku, kde probíhá surová montáž dveřních křídel, vám dovezou obrobené profily a vy ven pošlete hotové dveře,“ říká Pepa. 

Pokud přemýšlíte o kariérním růstu, jste na správném místě, protože lepení je budoucnost. Lepit k sobě totiž můžete různé materiály, což u svařování nelze. Každého lepiče posíláme na týdenní kurz mimo firmu, který je zakončený získáním evropského certifikátu lepení, tzv. EAB, který stojí desítky tisíc korun, a který už vám nikdo nevezme. Vaše hodnota na trhu práce výrazně stoupne. Lepení má ještě jednu výhodu – kvůli specifickým podmínkám tuhnutí lepidla máme ve vestavku průměrnou teplotu 22,5 °C, což oceníte zejména v parných letních dnech.

Průmyslové lepení je náročná činnost, při které je třeba dodržovat bezpečnostní předpisy a používat ochranné pomůcky. V IFE-CR se v tomto ohledu snažíme zaměstnancům co nejvíce vyjít vstříc, a tak jsou k dispozici kvalitní rukavice, bezpečnostní brýle a dokonce je možnost se domluvit i na individuálních pomůckách. Když dá zaměstnanec rozumný návrh, tak proč ne? Výměnou za solidní ohodnocení a podmínky chceme kvalitní výkon, na prostoje není čas, ale jak říká náš lepič Vladimír: „Jsme dobrý tým, makáme a pomáháme si navzájem“. Výsledkem pak jsou kvalitní a bezpečné dveře, které denně používají miliony lidí na celém světě.

Tak co, nezkusíš u nás také kariéru lepiče?

Zůstaň s námi v kontaktu

LinkedIn: Knorr-Bremse Group

Odběr novinek

Za poskytnutý e-mail Vás budeme informovat o všem, co by vás mohlo zajímat.