LED pásky na dveřích IFE zvyšují bezpečnost moskevského metra

Na několika posledních projektech, prozatím pro metra, jsme naše dveře vyšperkovali o svítící LED pásky. Kromě toho, že vypadají skvěle, splňují především bezpečnostní funkci. Při otevírání svítí nebo blikají zeleně, pokud se zavírají, tak červeně. Zčervenat můžou ale i v případě, kdy je vlak plný nebo stojí a nesmí se do něj nastupovat. Díky tomu je ještě lépe zajištěna bezpečnost cestujících.

První sériový projekt dveří s LED světly realizujeme pro moskevskou metropoli. U další zakázky, která doputuje až do USA, bude LED osvětlení umístěno i na okenních rámech. 

Montáž světelných pásků má hned několik specifik a u každého projektu ji musíme řešit individuálně. Světlo má být viditelné někdy zevnitř, někdy zvenku vlaku a někdy z obou stran. Pásky musí zůstat přístupné pro údržbu a výměnu a zároveň odolné proti vandalismu. Pro zajištění jednolitého zdroje světla je potřeba použít speciální difuzory nebo povrchovou úpravu skla, které světlo rozptylují. Tvar a materiál difuzoru je vždy vyvíjen pro konkrétní aplikaci (rámové dveře, sendvičové dveře) a umístění (přední profil, okenní rámeček…).

IFE dveře s LED světly jsme vystavovali i na veletrhu InnoTrans.

Zůstaň s námi v kontaktu

LinkedIn: Knorr-Bremse Group

Odběr novinek

Za poskytnutý e-mail Vás budeme informovat o všem, co by vás mohlo zajímat.