Akademie finančního vzdělání v IFE

Stále více našich zaměstnanců řeší otázky spojené s financemi. Proto jsme chtěli takový benefit, který nejen poradí s prevencí, ale zároveň poradí, jak postupovat, když se člověk do finančních problémů dostane. Jsme přesvědčeni, že pouze spokojený zaměstnanec může kvalitně odvádět svoji práci.

Jednotlivé lekce se věnovaly tématům závazků a dluhů, ochraně majetku, zajištění příjmu a rodiny, spoření a investicím a vyváženému rodinnému rozpočtu. Akademii jsme rozdělili do dvou úrovní, a to na základní a rozšířenou verzi, ze kterých si mohli účastníci vybrat podle zájmu. Naši zaměstnanci se v průběhu akademie dozvěděli, jak fungují půjčky, jak se zbytečně nezadlužovat a nedostat se do dluhové pasti. Dozvěděli se také, jakým chybám se vyvarovat při pojištění majetku a jak funguje životní pojištění. Seznámili se s možnostmi spoření a investic a v závěru jim byl představen způsob, jak se starat o rodinný rozpočet.

Lekcí se zaměstnanci účastnili ve svém volném čase a zcela dobrovolně. Při hodnocení akademie si nejvíce cenili otevřeného přístupu lektorů, bohatých příkladů z praxe a individuálního přístupu. Z důvodu většího zájmu jsme celou akademii zopakovali dvakrát a navíc jsme přidali jednotlivá rozšířená školení na téma spoření a investic. Celkem se tak zúčastnilo 70 našich zaměstnanců. Ti, kteří měli zájem, mohli využít bezplatného finančního poradenství, popřípadě také bezplatného právního poradenství od advokáta a insolvenčního správce.

Všichni účastníci byli s finanční akademií spokojeni a velká většina ji hodnotila jako velmi užitečnou. My si nejvíce ceníme toho, že se nám podařilo prostřednictvím poradenských služeb pomoci několika zaměstnancům dostat se z dluhových pastí a u ostatních zvýšit finanční gramotnost a povědomí o možných nástrahách.

Finanční akademii u nás školili Marek Grufík a Hana Buchtová ze společnosti P&G Management Invest s.r.o., s jejich konceptem finančního vzdělávání jsme byli velice spokojeni a pro rok 2016 počítáme s pokračováním spolupráce.

Zůstaň s námi v kontaktu

LinkedIn: Knorr-Bremse Group

Odběr novinek

Za poskytnutý e-mail Vás budeme informovat o všem, co by vás mohlo zajímat.